Tu unde mergi in vacanta in acest an?

Bucurandu-se de un numar tot mai mare de turisti de la un an la altul, Iordania reprezinta una dintre cele mai grozave destinatii de vacanta in acest an. Cu alte cuvinte, ai nimerit unde trebuie la Movenpick pentru ca aici poti sa vezi oferte atractive de sejururi Iordania 2019, fiind imposibil sa nu dai peste un pachet care sa iti indeplineasca toate cerintele. Probabil ca nu va fi usor sa iti alcatuiesti un itinerariu in conditiile in care aceasta tara ascunde atat de multe surprize, insa aici ti-am pregatit o lista cu cateva dintre locurile pe care nu ai cum sa le ratezi.

Aqaba

In afara de marea Moarta, singurul loc in care mai gasesti apa in Iordania este Aqaba, care reprezinta, de altfel, si singurul port al tarii. La un moment dat Aqaba era numita fereastra catre marea Rosie si a fost dintodeauna o destinatie importanta a Iordaniei. Aici vei intalni un amestec intre modern si antic, de la ruine ale unor cetati vechi de sute de ani, pana la zgaraie nori si hoteluri de lux in care te vei putea caza.

Al Karak

Pasionatii de istorie trebuie sa includa pe itinerariul lor Al Karak, un oras micut, care se regaseste in sud estul tarii si care a devenit cunoscut pentru ca gasduieste un castel deosebit. Dupa ce a fost jefuit, acesta a fost abandonat pret de jumatate de mileniu, iar dupa ce a fost redescoperit, a fost renovat, iar astazi turistii il pot vedea in toata splendoarea sa.

Amman

Cu siguranta, cei care aleg sejururi Iordania 2019 nu au cum sa nu viziteze capitala Amman, care reprezinta si cel mai mare oras al tarii, avand o populatie de aproape 3 milioane de locuitori. Ruine romane te asteapta la tot pasul, cea mai cunoscuta fiind amfiteatrul, insa merita descoperite si citadela sau templul lui Hercule.

Castelele din desert

In partea de est a tarii te asteapta o colectie de castele in desert care merita sa fie explorate. Aceste structuri au fost ridicate in urma cu sute de ani cu scop defensiv, dar serveau drept resedinta si pentru conducatori, iar multe dintre acestea au fost pastrate in bune conditii, motiv pentru care ar trebui sa fie incluse pe itinerariul celor care aleg sejururi Iordania 2019.

Marea Moarta

Iordania nu are acces la mare decat intr-o mica masura, iar marea Moarta reprezinta una dintre principalele atractii, fiind cel mai scazut nivel de pe pamant, mai exact, 430 de metri sub nivelul marii.

Movenpick este locul catre care sa te orientezi atunci cand esti interesat de o excursie in Iordania, pentru ca aici ai acces la cele mai avantajoase pachete, motiv pentru care nu ai nevoie de bugete mari pentru a te bucura de o experienta de neuitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *