Noi vrem pamant!…

Acum cativa ani, un anume Hancu – Vergil Hancu- a prezis ca in Romania va avea loc un cutremur devastator.
Astazi am ajuns la concluzia ca omul avusese mare dreptate. In Romania au loc foarte des cutremure devastatoare.
E drept ca ele nu sunt… de pamant. Cutremurele din societatea noastra sunt… de invatamant.
Invatamantul din Romania este zguduit atat de des de schimbari care mai de care mai originale si mai derutante, incat oamenii direct implicati – parintii, profesorii, copiii – nu mai stiu pe ce lume se afla. Stabilitatea, siguranta si certitudinea sunt aspectele de care sunt privati toti cei amintiti anterior.
Cea mai noua gaselnita a celor din minister este acordarea salariilor de merit si a gradatiilor profesorilor – in principal- pe baza notelor din catalog ale copiilor!
Mi se pare o initiativa demna de Cartea Recordurilor: elevii din Romania sunt (sau vor fi) cei mai fericiti scolari din univers!
Cum sa se mai streseze bietul elev cu invatatul atator “lucruri inutile”, cand cel caruia ar trebui sa-i tremure piftia… este profesorul?!
Stiind ca salariul, viitorul si profesionalismul sau constau in nota elevului, din catalog, cine isi poate imagina ca acel profesor nu va face tot ce-i sta in putere sa ridice artificial nivelul clasei?
In asta consta reforma din invatamantul nostru?
Zvetlana Preoteasa, ne aduce si precizari:
Se vor introduce cateva puncte, se vor acorda punctaje destul de mari, rspectiv mediilor pe care le obtin elevii in fiecare trimestru…
Cum? Trimestru?!
Si eu care credeam ca doar copiii, parintii si profesorii sunt derutati.
E clar.

Deruta e totala.
Noi vrem pamant!