Alegerea vinului potrivit nu este intotdeauna usoara, mai ales in conditiile in care pe piata suntem asaltati cu nenumarate optiuni. Vinul se poate alege dupa mai multe criterii, de obicei la o ocazie speciala, pentru a marca un eveniment important sau pur si simplu pentru a aduce putina relaxare in viata ta.
Pentru a servi o prajitura, o placinta sau oricare ar fi desertul tau preferat, ce ai alege: vinul rosu demidulce sau dulce? Sunt multi cei care prefera vinurile demidulci sau dulci, dar care este diferenta dintre acestea?
Pentru a obtine un vin dulce se combina zaharul alaturi de concentratia de alcool potrivita, aciditatea si taninurile. Bineinteles, exista nenumarate posibilitati in acest sens, iar fiecare valoare diferita va duce la obtinerea unui alt rezultat. Totusi, pentru a te bucura de gusturi echilibrate si vinuri dulci de cea mai buna calitate, Crama Budureasca te asteapta cu cateva optiuni grozave.
Diferenta principala intre cele doua tipuri de vin este reprezentata de concentratia de zahar prezenta. Vinuri mai sofisticate, preferate de cunoscători, sunt în general seci. Insa un vin dulce de calitate poate fi la fel de complex si subtil precum unul sec, iar noi iti recomandam sa le incerci pe cele de la Budureasca. Vinurile Budureasca au castigat peste 300 de medalii de aur, argint si bronz la concursuri internationale de profil si sunt apreciate de catre cei mai pretentiosi cunoscatori. Un vin dulce de calitate poate fi la fel de complex si subtil precum unul sec.
Cabernet Sauvignon din gama Origini este o optiune inspirata pentru multi iubitori ai acestei bauturi. Vinul este produs din struguri Cabernet Sauvignon culesi tarziu, la finalul lunii noiembrie. Se opteaza pentru aceasta procedura pentru ca in timp strugurii acumuleaza cantitati mai mari de zaharuri, de circa 280 grame pe litru, spre deosebire de cel demidulce care aduce o cantitate mai mica. De asemenea, vinul este maturat circa jumatate de an in baricuri de stejar, iar de aici este obtinuta acea complexitate pentru care este bine cunoscut. Pentru ca experienta sa fie completa, este ideal ca vinul sa fie servit undeva intre 18 si 20 de grade. Asa cum aminteam mai sus, vinul este pus cu adevarat in valoare si este ideal alaturi de desert.
Culoarea sa de rosu purpuriu inchis o intalnim atat in cazul vinurilor demidulci, cat si a celor dulci, la fel si aroma de gem de prune si lemn afumat. Vinul aduce si note ierboase interesante, dar bineinteles, placerea este completata de aromele de porumbe si lemn dulce. Taninurile sunt ferme, iar aciditatea sprintena, pentru asta fiind renumit vinul. Asa cum aminteam anterior, este ideal alaturi de un desert, dar poate fi servit si ca atare, experienta fiind placuta in ambele cazuri.
Totusi, nu trebuie sa te limitezi doar la prajituri sau ciocolata neagra, pentru ca acest Cabernet Sauvignon poate pune si poate fi pus in valoare si de preparatele la gratar sau branza maturata. Un vin rosu demidulce din magazinul online Budureasca poate fi o alegere inspirata pentru nenumarate contexte. Calitatea este cea care face diferenta. Alege calitatea vinurilor produse de crama Budureasca si bucura-te de o experienta placuta la fiecare pahar.