Skip to content
Stiri serioase si acualizate pentru a fi mereu informat
  • Home
  • LIFETSYLE
  • MAGAZIN ONLINE
  • MODA
  • STIRI
  • TEHNOLOGIE
  • TURISM
Menu

Descopera cel mai bun tratament pentru aceasta afectiune grea

Posted on April 6, 2020April 24, 2020 by admin

Gonatroza este una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la persoanele cu varsta de peste 65 de ani, iar in ceea ce priveste un tratament pentru gonatroza, impreuna cu DoctorMit vom expune tot ce presupune acesta in acest articol.

Foarte important, inainte de a discuta despre tratamentul pentru gonatroza, sa vedem care sunt cauzele care declanseaza aceasta afectiune si simptomele.

In primul rand, gonatroza este o afectiune a articulatiei genunchiului care are drept rezultat deformarea articulatiei.

In articulatiile normale, cartilajul este cel care acopera capatul fiecarui os si ofera o suprafata neteda, de alunecare pentru miscarea articulatiilor. In gonatroza, acest cartilaj se descompune si provoaca dureri, umflaturi si probleme in miscarea articulatiei. In timp, cartilajul se indeparteaza si osul se freaca de os, ducand la leziuni articulare si mai multa durere. Schimbarile degenerative care se produc cel mai frecvent in organismul uman sunt bolile articulatiilor genunchiului. Acest lucru este legat de constructia lor complexa si complicata si mecanismul de functionare. Aceste articulatii sunt expuse la o suprasarcina si o uzura mai rapida. 

Printre cele mai comune cauze care contribuie la dezvoltarea afectiunii se numara factorul genetic, greutatea, deoarece excesul pune presiune asupra soldurilor si genunchilor, leziunile si excesele. Pe langa acestea se numara tulburarile osoase si articulare precum artrita reumatoida, anumite tulburari metabolice care pot determina corpul sa absoarba prea mult fier sau sa produca prea mult hormon de crestere.

De asemenea, mai sunt si alti factori de risc precum istoric de leziuni mecanice, interventii chirurgicale efectuate pe zona genunchiului, stilul de viata sedentar, excesul de greutate, hipotiroidism si hiperparatiroidism sau diabetul.

Cu privire la simptomele gonatrozei, DoctorMit subliniaza faptul ca in stadiul incipient al dezvoltarii afectiunii, pacientul nu simte nici un fel de simptome si nu prezinta nici o disfunctie comuna. Pe parcurs, simptomele gonatrozei variaza in functie de numarul de articulatii afectate si cat de grav sunt ele afectate. Printre cele mai des intalnite simptome sunt durerea si rigiditatea.

Concluzionand, printre cele mai comune simptome ale gonatrozei sunt incluse intervalul limitat de miscare sau rigiditate care dispare dupa miscare, un scartait in timpul miscarii generat de suprafetele articulare care se freaca unul de celalalt, umflarea usoara in jurul articulatiei, durere mai accentuata dupa activitate sau spre sfarsitul zilei, umflarea usoara a genunchiului, roseata sau temperature crescuta in zona articulatiei genunchiului mai ales dupa exercitii sau alte eforturi, sensibilitate.

Asa cum spuneam la inceputul articolului, cu privire la tratamentul pentru gonartroza exista mai multe variante printre care tratamentul medicamentos, sub forma unor injectii in articulatii. O alta varianta de tratament complementara celui medicamentos este fizioterapia, ergoterapia, artroplastia.

Posted in Sanatate

Post navigation

Cumpara cele mai bune ghete impermeabile pentru barbati de aici
Iata unde iti poti depozita lucrurile

Related Post

  • Descopera cel mai bun tratament pentru aceasta afectiune grea Astazi am aflat ceva nou si interesant

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme Design & Developed By OpenSumo